Eerlijk en uitlegbaar!

Eerlijk en uitlegbaar!

Het is geen geheim dat de Arbeidsvoorwaarden-onderhandelingen op dit moment gaan over onze bezoldiging. Dat betekent het loongebouw, inclusief zijn specifieke loongerelateerde toelages zoals de arbeidsmarkttoelages (de vliegtoelage, de artsentoelage,  een SOF toelage), worden bezien.

Het gaat hier ook over de algemene werkgerelateerde toelages. Zoals de duiktoelage, de toelage voor EOD’ers etc. Niet de concurrentie met de arbeidsmarkt staat hier centraal, maar een vergoeding voor tijd, gevaarzetting, ongemak etc.

 

Vanaf 1985 worstelen wij telkens met het dilemma van het ’civiel herkenbare’ versus het ‘militair specifieke’.

Terugkijkend in de geschiedenis, vormen de conclusies van de eigen defensieorganisatie ‘defensie heeft goudgerande arbeidsvoorwaarden’ in 2011 het meest treurige dieptepunt.  Zet ik daarnaast het rapport in 2012 over ‘de secundaire arbeidsvoorwaarden in de publieke sector als percentage van de loonsom’ en het SEO rapport van 2017, dan is de boodschap voor mij duidelijk. Wij komen elke keer onder vuur te liggen omdat wij niet zichtbaar maken waar wij gelijk zijn en waar en waarom wij specifiek zijn. Daar waar je gelijk bent, moet je gelijk zijn. Daar waar je specifiek bent, moet je dit duidelijk, herkenbaar en uitlegbaar aangegeven.

Vorige week kondigde Thijs van Leeuwen, onze onderhandelaar in zijn vlog dit voorstel al aan. Klik hier als u de vlog wilt zien: https://youtu.be/R74m5cL6kbw

Kijk eens met deze ogen naar het voorstel van drie bonden naar de overwerkvergoeding (VROB en VVHO).

Klik hier voor het voorstel:  https://nederlandseofficierenvereniging.nl/een-eerlijke-vergoeding-voor-oefenen-en-inzet/

 

 

 

Dit is eerlijk en uitlegbaar, nu nog de realisatie!!