In mijn ogen spelen er twee topics bij de aanstaande verkiezingen, namelijk klimaat en pensioenen. Het klimaat liet afgelopen zaterdag luidkeels van zich horen.

Nu de pensioenen nog

De veiligheidssectoren, politie, defensie, brandweer etc.  organiseren een grote pensioencursus en protestdemonstratie op maandag 18 maart, vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur in Den Haag.

Waarom?

Gepensioneerden leverden inmiddels al 15% koopkracht in, overigens ‘nog niet’ gepensioneerden ook, maar die voelen dit nu nog niet!

Geüniformeerde beroepen zijn zware beroepen. Het kabinet legt bij een vervroegde pensionering een RVU boete (Regeling Vervroegde Uitkering) op van 50%, dat maakt een passende en flexibele pensionering bijna onmogelijk. Defensie betaalt nu al € 180 miljoen, de tegenwaarde van 5% salaris. De AOW-leeftijd stijgt te snel. Werknemers in de zware beroepen kunnen dit tempo niet bijhouden. Daarom pleiten wij voor tijdelijk bevriezen van de AOW-leeftijd en eerst levensfase bewust personeelsbeleid invoeren.

De vorige kabinetten hebben de flexibilisering aangejaagd. Al 13% van de Nederlandse beroepsbevolking bouwt hierdoor bijna geen of geen pensioen meer op. Wij, u en ik, gaan via de belastingen hier straks voor betalen.

Gepensioneerden, UKW’ers en actief dienende kom massaal naar Den Haag om op te komen voor uw belangen. Komt u ook of berust u erin dat u geen indexering krijgt? Dat uw AOW leeftijd verder stijgt,dat u 5% salaris wordt onthouden?

Opgeven: http://bit.ly/actiegoedpensioen

Wel opgeven en niet komen kost uw vereniging veel geld, wij moeten uw treinkaartjes etc. wel betalen.

NB actief dienende mogen in uniform maar ze moeten wel een vrije dag nemen. De NOV gaat samen met de KVMO, de VBM en de AFMP middels een kort geding dit voorleggen aan de rechter.

De andere sectoren worden niet belemmerd in hun uitingen. Ja, defensiemedewerkers kennen een Bijzondere Positie, maar je moet niet overdrijven. Overigens op een vergoeding hiervan wachten wij ook al jaren.